Condooms, wat weet jij ervan?

Een korte opsomming: - het is een rubber hoesje dat om je penis gedaan wordt - bij goed gebruik word je vriendin niet zwanger - een condoom gebruik je maar één keer - nogmaals, bij goed gebruik loop je geen risico op een SOA - een condoom is een van de meest betrouwbare voorbehoedsmiddelen.

Ben je klaargekomen? Haal je penis er uit zolang hij nog wat hard is. Je wilt toch niet dat er zaad lekt uit het condoom wanneer je penis verslapt? Of nog genanter, dat het condoom achterblijft wanneer je je slappe penis uit haar vagina haalt?
Bij correct gebruik is een condoom super betrouwbaar en is de kans minimaal dat je partner zwanger wordt of dat je tegen een SOA aanloopt. Gebruik daarom bij anale, vaginale of zelfs orale seks een condoom. Jouw favoriete condooms kun je overigens gewoon op deze site bestellen en je krijgt ze in een onopvallende verpakking thuis geleverd. Wel zo fijn, toch? Zorg ervoor dat je altijd een condoom bij je hebt, je weet nooit wie je tegenkomt.

Wat is eigenlijk een condoom?

Goed beschouwd is een condoom een hoesje van heel dun rubber dat om je penis past. Online-condooms.nl verkoopt condooms van verschillende leveranciers, verschillende maten, kleuren en zelfs condooms met een smaakje. Hoe blij zou je vriendin of misschien wel je vriend zijn om jouw heerlijke aardbeien - of chocolade lolly af te likken? Condooms zijn tegenwoordig overigens zo dun dat je ze nauwelijks meer voelt.

Hoe gebruik je een condoom op een veilige manier?

Wat veel mensen niet weten is dat je voor het echte klaarkomen als man al zaadzellen produceert. En dat deze in het voorvocht terecht kunnen komen. Dus tijdens het "opwarmen" ook wel petting genoemd, zou je zomaar ervoor kunnen zorgen dat je je partner zwanger maakt. Een beetje je penis erin, eruit, een beetje plagen voordat je je condoom omdat kan dus best gevolgen hebben. Ook voor het oplopen van een SOA.

Daarom, blijf aan de veilige kant en doe het condoom om zodra je penis stijf is. Je moet een condoom natuurlijk niet eerst uitproberen ... even erom doen, er weer afhalen en dan voor het daadwerkelijke sexen er weer omheen doen. De kans is bijna 100% dat he het condoom dan beschadigt. 

Nog een belangrijke tip: gebruik geen condooms waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. Je vindt deze datum op de verpakking. Wanneer je condooms gebruikt na deze datum, bestaat de kans dat deze condooms wat uitgedroogd zijn en dat deze scheuren tijdens de daad. En dat is iets dat je wilt voorkomen denk ik zo. Let ook op je nagels bij het omdoen van je condoom. Een scheurtje is zo gemaakt. Heeft je vriendin lange nagels en wil zij persé je condoom omdoen, vraag dan of ze het wil afrollen met haar mond .... heel veilig en wel zo lekker.

Een condoom omdoen

Wanneer je condoom uit de verpakking haalt zie je vaak het topje iets naar boven staan. Pak dit topje vast (dit is het zakje waar uiteindelijk het zaak terecht gaat komen) met duim en wijs- of ringvinger. Kijk goed of je het topje aan de goede kant hebt zodanig dat het condoom kunt afrollen.

Houdt het topje goed vast en zet dit op je stijve penis. Rol het af met je andere hand. Rol het zover mogelijk af om optimale bescherming te garanderen. Sommige meisjes en/of vrouwen vinden het fijn om dit bij hun partner te doen. Let wel goed op of ze het op de juiste manier doen. Een foutje en jij krijgt de schuld, jouw penis, jouw condoom. Zoals al aangegeven zijn er vrouwen die het leuk vinden om het condoom af te rollen met hun mond. Let erop dat ze dit wel doen met hun lippen en niet met hun tanden. Wederom, een scheurtje is zo gemaakt. 

Wanneer je bent klaargekomen en je (half) stijve penis uit haar vagina (anus of mond) hebt gehaald, haal dan het condoom van je penis af, leg er een knoopje in en gooi het in de afvalbak. Was daarna je handen en je penis even omdat er nog zaadcellen aan een van beiden kunnen zitten. Je zult de eerste niet zijn die na het daadwerkelijke vrijen alsnog iemand zwanger maakt omdat er nog zaadcellen aan je penis of handen zaten. Hier vind je een filmpje over condoom gebruik

Hebben condooms bijwerkingen?

Heel soms hebben mannen last van het rubber, ze zijn dan overgevoelig voor rubber. Je penis gaat jeuken en je kunt last krijgen van uitslag of irritatie. Een simpele oplossing is dan om op deze website even te zoeken naar latex-vrije condooms. Dan is het probleem opgelost en kun je zonder problemen blijven vrijen.

Wat iedere jongere wil weten ... hoe betrouwbaar is een condoom?

Eigenlijk is het heel simpel. Bij een juist en zorgvuldig gebruik is de kans dat er toch een zwangerschap ontstaat bijna 0. Helemaal 0 kan niet omdat er altijd onderweg iets kan gebeuren. Hoe zorgvuldiger je omgaat met het condoom, hoe minder problemen je later zult krijgen. 

Soms zijn er vrouwen die in de tijd dat jij het condoom omdoet "afkoelen". Dit los je heel eenvoudig op door wat glijmiddel te smeren aan de buitenkant van het condoom. Let er hierbij wel op dat je een glijmiddel gebruikt op waterbasis en niet op vaseline- of oliebasis. Deze 2 stofjes tasten de eigenschappen van het rubber aan en dan is het condoom minder betrouwbaar. 

Het condoom is gescheurd en jij bent klaargekomen ...

Je bent zo voorzichtig geweest, je hebt alles goed gedaan en toch is het condoom gescheurd. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de huisarts euwanneer je simpelweg een zwangerschap wilt voorkomen. Je kunt dan volstaan met een morning-after-pil. Deze "pil" stelt je ovulatie één keertje uit en zorgt ervoor dat je op deze manier dus niet zwanger zult worden. Heb je of hebben jullie vaker ongelukjes met een condoom, kijk dan eens naar een andere manier van bescherming. 

Een morning-after-pil helpt natuurlijk niet tegen een eventueel opgelopen SOA. Hiervoor zul je of zullen jullie echt langs de huisarts moeten gaan. Zorg ervoor dat je binnen 48 uur bij de huisarts bent, dan heb je de meeste kans om alles op te lossen. 

Verder wensen wij je natuurlijk alle plezier en vergeet niet hier je condooms te bestellen.

Copyright © 2004 - 2020 Online-condooms.nl